image Väärinymmärretty muutoskyvykkyys image Asiakasarvolla ja asiakasymmärryksellä vauhtia myyntiin

Ota yhteyttä

    Miten voimme olla avuksi?


    Pidetäänkö teillä huonoja palavereita?

    Istutko usein palavereissa, joissa toistetaan samoja asioita, katsotaan peruutuspeiliin ja poistutaan ilman selkeitä seuraavia askelia?  Monissa organisaatioissa palavereista on tullut väistämättömiä rutiineja, jotka täyttävät kalenterit, mutta jäävät usein tehottomiksi. Vaikka palaverit voivat parhaimmillaan olla tiimityön voimanlähteitä ja vauhdittaa koko organisaation kehitystä, ne voivat muuttua myös pelkiksi ajanhaaskauksiksi, jotka eivät vie asioita eteenpäin. Ajan myötä palaverin alkuperäinen tarkoitus voi hämärtyä, jolloin keskustelut ajautuvat helposti sivuraiteille ilman selkeää päämäärää.

    Hyvä johtaminen ei synny paperilla, vaan kyvystä soveltaa oikeita palavereita oikeaan aikaan. Jokaisella on oma tarkoituksensa: viikkopalaverit pitävät arjen pyörät pyörimässä, kuukausipalaverit mahdollistavat syvällisemmän tilannearvion ja kehitystoimenpiteet, kun taas kvartaalipalaverit antavat tilaa strategisemmalle tarkastelulle ja suuntaviivojen asettamiselle.

    Palaverit ovat yhtä onnistuneita kuin niiden vetäjän toiminta

    Palaverien onnistuminen on ennen kaikkea kiinni vetäjästä – hänen kyvystään ohjata keskustelua, mahdollistaa osallistujien aktiivinen osallistuminen ja pitää fokus oikeissa asioissa. Toimiva palaveriprosessi tukee palaveritilanteiden onnistumista. Jos vetäjä ei onnistu tässä, yhteiset kohtaamiset tuntuvat turhilta ja epäselviltä, mikä heikentää tiimin sitoutumista.

    Hyvä vetäjä on valmistautunut, osaa herätellä osallistujat keskusteluun, luoda tavoitteita tukevan vuorovaikutuksen ja varmistaa, että jokainen tietää, miksi on paikalla ja mitä seuraavaksi tapahtuu. Osallistujien valmistautuminen on myös keskeistä, jotta palaverit eivät jää vain keskustelun tasolle, vaan johtavat konkreettisiin ratkaisuihin. Onnistunut palaveri synnyttää aitoa innostusta viedä asioita eteenpäin, ja sen todellinen mittari on se, mitä palaverin jälkeen tapahtuu – kuinka keskusteluista siirrytään konkreettisiin toimiin kohti tavoitteita.

    Tyypillisiä palavereiden haasteita ovat:

    1. Katsotaan liikaa taaksepäin, ei eteenpäin
    2. Palaverit ovat liian esihenkilövetoisia
    3. Osallistujien valmistautuminen ja aktiivinen ote palavereista puuttuu
    4. Arviointi, oppien jakaminen ja toimivien käytänteiden monistaminen ei ole omaksuttu tapa toimia
    5. Palaverien tarkoitus on epäselvä ja niiden hyöty koetaan keskinkertaisena
    6. Palaveriprosessi ja siihen liittyvät menettelyt eivät ole kunnossa
    7. Päätöksenteko on epäselvää
    8. Sovittujen asioiden toteutumiseen ei palata seurannan kautta

    Miten teidän tiiminne palaverit sujuvat?

    Lisää vinkkejä myynnin johtamisessa kehittymiseen saat lataamalla oppaamme tulokselliseen myynnin johtamiseen! Oppaasta löydät myös myyntijohtajan avaintehtävät, jotka antavat kokonaisvaltaisen käsityksen myyntijohtajan roolista osana työyhteisöä.  Otathan yhteyttä, jos haluat sparrata ajatuksia myynnin johtamisesta!

    Lue lisää

    Ota yhteyttä

      Teemu Kaakinen
      Teemu Kaakinen
      Yritysvalmentaja
      050 591 2830
      Kirjoitukseen liittyvät
      • Kaikki
      • Kirjoittajan
      • Kategorian