Vuosi 2023 on ollut kattaus monimuotoista ja monipuolista sisältöä blogien, videoblogien ja oppaiden muodossa. Olemme ylpeinä saaneet tuoda esille myös asiakkaidemme onnistuneita muutosmatkakertomuksia. Olemme koonneet yhteen suosituimmat sisällöt puhuttavimmista aiheista kuluneelta vuodelta, mistä riittää lukemisen iloa ja katseltavaa pimeisiin iltoihin! Antoisia hetkiä sisältöjemme parissa!
WEBINAARI
1. Kuinka ratkaista kasvun ja muutoksen haasteet OKR-mallin avulla?
Saimme webinaariin vieraaksemme suosiota keränneen OKR-kirjan kirjoittajat Henri Soran ja Juuso Hämäläisen. Tallenteelta pääset kuuntelemaan parhaimpia oppeja ja käytänteitä, miten kasvun ja muutoksen haasteita on ratkaistu OKR-mallin avulla. Webinaarissa vieraat ja yritysvalmentajamme Tiina Luoto-Mäenpää käsittelevät oikeiden tapausten kautta, miten erilaisiin haasteisiin ollaan vastattu OKR-mallin avulla ja millaisia tuloksia on syntynyt.
BLOGIT:
1. Tiedolla johtamisen viisi porrasta – Miten saada organisaatiosi tekemään parempia päätöksiä?
Tiedolla johtaminen vaatii monenlaista osaamista tiedon analysoinnista ja tulkinnasta kehityskohteiden toimeenpanoon ja seurannan systematiikkaan asti. Lisäksi tarvitaan liiketoimintaymmärrystä kokonaiskuvan ja strategisten näkökulmien hahmottamiseksi. Tutkimus- ja kehitysasiantuntijamme Meeri Martimo kertoo blogissaan, millaisena johtamiskulttuurin käytänteet näyttäytyvät tiedolla johtamisen eri tasoilla ja miten organisaatiossa pystytään siirtymään korkeammalle tasolle dataohjautuvassa päätöksenteossa.
2. Moderni muutosjohtaminen – 5 kriittistä onnistumistekijää
Kun muutoksista on tullut uusi normaali, on aika päivittää myös ymmärrystämme siitä, miten onnistuneita muutoksia johdetaan organisaatioissa. Keskeinen havainto modernin muutoksen onnistumisessa on se, että kyseessä on kokonaisvaltainen ilmiö, jossa on vaikutettava useaan tekijään yhtä aikaa. Toimitusjohtajamme Pekka Järvinen kiteyttää blogissaan datan pohjalta tunnistamamme keskeiset opit ja parhaat käytännöt muutoksen onnistuneeseen johtamiseen.
3. Valmentava johtaminen 2.0 – Kuin Feenikslintu, joka nousee tuhkasta?
Moni organisaatio pettyi, kun valmentajuudella ei saavutettukaan haluttuja tuloksia johtamisen laadun parantumisena. Viime vuosien ajan olemme Balentorilla saaneet poikkeuksellisen paljon yhteydenottoja valmentavan johtamisotteen ”toisesta yrityksestä”, meiltä on pyydetty apua valmentavan johtajuuden aitoon linkittämiseen osaksi arkea ja johtamiskulttuuria. Ratkaistaksemme asiakkaidemme haasteen halutun johtamiskulttuurin todeksielämisessä olemme sukeltaneet syvemmälle valmentavan johtamisen syövereihin ja havainneet 3 merkittävää onnistumistekijää, joiden kautta valmentavalla johtamisotteella voidaan aidosti saavuttaa haluttuja johtamistuloksia. Me kutsumme tätä valmentava johtaminen 2.0:ksi.
ASIAKASCASET:
1. GroupM – Itsensä johtamisen taidoilla hallinnan tunnetta
Erityisesti etätyön lisääntymisen myötä työhyvinvointi oli noussut yrityksessä tapetille ja ajanhallintaan, priorisoimiseen ja palautumiseen kaivattiin apuja. Asiakasvastaaville haluttiin antaa konkreettisia itsensä johtamisen työkaluja arkeen. Tämä tavoite kiikarissa lähdimme käymään läpi miten tehtävien allokoinnilla, palautumisella sekä vapaa-ajalla että töissä ja palaveri- sekä viestintäkäytänteillä voidaan kehittää itsensä johtamista.
2. Alfame – OKR käyttöönoton tuella apua strategian toimeenpanoon
Voimakkaan kasvun myötä eri organisoitumisen keinot sekä läpinäkyvyys strategiassa olivat nousseet yrityksessä esille, ja OKR-mallilla lähdettiin hakemaan ratkaisua tähän. Tavoitteena oli luoda systemaattinen, läpinäkyvä ja osallistava malli strategian toteuttamiseen. Tätä lähdettiin toteuttamaan johtoryhmän työpajojen avulla, joissa määriteltiin Alfamelle OKR-toimintamalli, konkreettiset OKR-palaverien sisällöt ja ajankohdat sekä OKR:t. Lisäksi koko henkilöstölle pidetyssä työpajassa henkilöstö sai mahdollisuuden osallistua OKR.ien edistämiseen.
3. Soihtu – Liiketoimintastrategian rakennus yhdessä ja osaksi yhteistä tekemistä OKR-työkalua hyödyntäen
Balentorin kanssa Soihtu lähti osallistavasti luomaan liiketoiminnalle uuden strategian ja ottamaan yhdessä luodun strategian osaksi arkea. Tarkoituksena oli saada uusi liiketoimintastrategia aikaiseksi vuosille 2023-2027 ja saada osallistettua sidosryhmät sekä koko henkilöstö strategiatyöhön mukaan. Tavoitetta kohti lähdettiin työpajojen, kyselyiden ja OKR-mallin käyttöönoton avulla.
Monipuoliset sisältömme puhuvat puolestaan, oli kyse sitten strategian toimeenpanosta, muutoksen vauhdittamisesta tai toimintakulttuurin muutoksesta, löytyy Balentorilta asiantuntijat hommaan. Olisiko Balentor teidänkin muutoskumppaninne vuonna 2024?
Ota yhteyttä
Kerro hieman tilanteestanne ja tavoitteistanne, niin räätälöidään teille sopiva kokonaisuus yhdessä.